Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Συνομιλία μουσικής και ποίησης Ross Daly και Γεράσιμου Λουκάτου

Λουκάτος - DalyΣυνάντηση ενός μουσικού και ενός ποιητή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Αυγούστου στην Αγία Γαλήνη του νομού Ρεθύμνης.


Ο Ross Daly και ο Γεράσιμος Λουκάτος συνομιλούν σε μια ιδιαίτερα ελκυστική συνύπαρξη μουσικής και ποίησης, σε μια ενιαία κατεύθυνση, που ψάχνει τα αρχέτυπα της δημιουργίας μέσα από τις έννοιες του ταξιδιού, της περιπλάνησης, της ιερότητας και της θέασης του κόσμου, σε ένα δρόμο όπου το να γράφεις μουσική ή ποίηση είναι σα να προσεύχεσαι.


Οι δύο τέχνες μοιάζουν να είναι όχι απλά μια παράθεση από στίχους και νότες ,αλλά μια σύνθεση μουσικής τεχνικής και ψυχικής μέθεξης, που φαίνεται να πηγάζει από ένα περίπλοκο υπερβατικό διαλογισμό και μια ενορατική αντίληψη της πνευματικότητας της τέχνης.


Ο διάλογος αυτός ανάμεσα σ`ένα μουσικό και έναν ποιητή αποτελεί μια μακρινή συνέχεια , μια ηχώ από άλλους καιρούς, που σκοπό έχει να ενώσει τις δύο τέχνες, αφού η μουσική και η ποίηση έχουν την ικανότητα να δημιουργούν στον ακροατή, εκτός από την απόλαυση και μια εσωτερική οπτική, όπου ο άνθρωπος ανακαλύπτει την προσωπική του μαρτυρία, σαν αποτέλεσμα του ένδον σκάπτειν.


Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Τουριστικό Εξωραϊστικό σύλλογο της Αγίας Γαλήνης και θα πραγματοποιηθεί στο σπήλαιο του «Δαίδαλου –Ίκαρου» στο λιμάνι της πόλης


στις 20.30.


Υ.Π : Ο Γεράσιμος Λουκάτος είναι συνάδελφος με πλούσια πολιτιστική δράση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου