Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εκδρομή στον Τσούτσουρα


 Το Πολιτιστικό Κέντρο του ΟΤΕ Ν.Ρεθύμνης θα πραγματοποιήσει 2 ήμερη εκδρομή στων Τσούτσουρα  23 έως 24 Ιουνίου 2012.   


Τα μέλη του πολιτιστικού που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους μέχρι την Παρασκευή 15-06-2012.


Μετά την ημερομηνία αυτή θα γίνονται δεκτές οι συμμετοχές φίλων έως την κάλυψη των θέσεων του λεωφορείου .


Τιμή μελών κατ’ άτομο :30  €


Τιμή  μη μελών κατ’ άτομο :35  €


Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η διαμονή και το λεωφορείο.


Ώρα αναχώρησης 8:00 πμ από το τεχνικό τμήμα Σάθα και Δημοκρατίας.


      Δηλώσεις  συμμετοχής



  • ΤΣΙΜΠΙΣΚΑΚΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ            

  • ΜΠΙΤΣΑΚΟΣ  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ            

  • ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ               

1 σχόλιο:

  1. Ο Τσούτσουρας ή Τσούτσουρος (από το ενετικό Zuzzuro) βρίσκεται 63km νότια της πόλης του Ηρακλείου, στην έξοδο του επιβλητικού φαραγγιού του Μίντρη. Είναι χτισμένος στην τοποθεσία που ήταν χτισμένη και η αρχαία πόλη Ίνατος, η οποία ήταν επίνειο της Πριανσού. Για την ακρίβεια οι δύο ενωμένοι οικισμοί του Πέρα Τσούτσουρου και του Τσούτσουρου είναι ένας ενιαίος παραθαλάσσιος οικισμός, ο οποίος σήμερα είναι το λιμάνι των κατοίκων του Αρκαλοχωρίου. Η περιοχή είναι πολύ καλά οργανωμένη και ανεπτυγμένη τουριστικά, όντας ωστόσο ένας προορισμός για πολύ ήρεμες διακοπές.

    Μπροστά από το χωριό υπάρχει το μικρό λιμάνι της περιοχής. Ανατολικά και δυτικά του λιμανιού σχηματίζονται δύο μεγάλοι υπήνεμοι κόλποι συνολικού μήκους 2km, οι οποίοι έχουν υπέροχη χοντρή άμμο και πεντακάθαρη θάλασσα. Η παραλία είναι λίγο οργανωμένη με ομπρέλες, αλλά και πολλά αλμυρίκια κοντά. Είναι ιδανική για οικογενειακές διακοπές, καθώς δίπλα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες ανέσεις για διαμονή, διασκέδαση και διατροφή. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Τσούτσουρα ως βάση για εξορμήσεις στις υπόλοιπες τριγύρω παραλίες.

    Μάλιστα, το κολύμπι στον Τσούτσουρο θεωρείται ιαματικό και θεραπευτικό από πολλούς Κρητικούς, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της θάλασσας σε αλάτι και ιώδιο. Αρκετοί γιατροί προτείνουν το κολύμπι στο Τσούτσουρα για όσους έχουν μυοσκελετικά και ορθοπεδικά προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή