Κυριακή 19 Αυγούστου 2007

Εκδρομή Ισπανία

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ


Από 20 μέχρι 27 Αυγούστου 2007


Το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Ρεθύμνης σας ανακοινώνει


το πρόγραμμα της 8ήμερης εκδρομής στην ΙΣΠΑΝΙΑ


1η μέρα Δευτέρα 20/8/07 ΗΡΑΚΛΕΙΟ -ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και πτήση για Αθήνα με Ολυμπιακές αερογραμμές, αργότερα αναχώρηση για την ιστορική πρωτεύουσα της Ισπανίας, στο κέντρο της Ιβηρικής χερσονήσου και σε υψόμετρο 650μ., την Μαδρίτη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την κουλτούρα της πόλης. Απολαύστε τον καφέ ή τα ψώνια σας στην πιο εξεζητημένη και κοσμοπολίτικη συνοικία, τη Σαλαμάνκα και το βράδυ απολαύστε το ποτό σας στη Σάντα Άννα και αφεθείτε στους έντονους ρυθμούς της.


2η μέρα Τρίτη 21/8/07 ΜΑΔΡΙΤΗ - ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ


Μετά το πρωινό αρχίζει η οδική μας εκδρομή στη γοητευτική Ανδαλουσία, με προορισμό μας τη μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ισπανίας και την πρωτεύουσα αυτής, τη Σεβίλλη. Σταθμός στη διαδρομή μας η Κόρδοβα, η πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας με τα υπέροχα Πάτιος. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης, το θαυμαστό Τζαμί Μεσκίτα, σιωπηλό τέμενος σήμερα, με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, αψίδες από μάρμαρο και ψιλοδουλεμένο ξύλο, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός. Άφιξη το απόγευμα στη Σεβίλλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


 


 


3η μέρα Τετάρτη 22/8/07 ΣΕΒΙΛΛΗ


Με τη σημερινή πρωινή μας ξενάγηση θα αφεθούμε στη γοητεία της πόλης της Κάρμεν και του Δον Κιχώτη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ και είναι ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά κέντρα της Ευρώπης. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται μνημεία, τα οποία προσφέρουν απόλαυση και στις πέντε αισθήσεις. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά με τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα υπέροχα Πάτιος σε μία από τις πιο διάσημες εβραϊκές συνοικίες, τη Σάντα Κρουζ και θα απολαύσουμε τον 3ο μεγαλύτερο σε μέγεθος Καθεδρικό ναό, έναν από τους τελευταίους Ισπανικού Γοτθικού ρυθμού με στοιχεία αναγεννησιακού. Πολύ κοντά βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία, το βασιλικό παλάτι Αλκαζάρ. Αμέτρητα δωμάτια που ποικίλουν σε αρχιτεκτονικό στυλ από Ισλαμικό σε Νεοκλασικό, πάτιος και μοναδικής ομορφιάς κήποι, συνθέτουν την εικόνα του παλατιού το οποίο υπήρξε κατοικία πολλών μονάχων. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψή μας σε δύο από τους πιο ευχάριστους και εντυπωσιακούς δημόσιους χώρους της Ισπανίας, την Πλατεία Ισπανίας και την Πλατεία Αμερικής. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα Φλαμένκο στην πατρίδα του και να αφεθείτε στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.


4η μέρα Πέμπτη 23/8/07 ΣΕΒΙΛΛΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ


Ο γύρος της Ανδαλουσίας συνεχίζεται καθώς κατευθυνόμαστε στη Γρανάδα, ένα όνειρο ήχων και χρωμάτων, στους πρόποδες της ολόλευκης Sierra Nevada. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


5η μέρα Παρασκευή 24/8/07 ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ


Η πρωινή ξενάγηση σ’ αυτήν την πόλη κυριαρχείται από την πληθωρική ομορφιά της Αλάμπρας – ένα αριστούργημα τέχνης και αφάνταστης λεπτομέρειας στη διακόσμηση, φτιαγμένο από γύψο, μάρμαρο και τούβλο. Στα μαγικά της patio ανάμεσα από το κελάηδημα των πουλιών και τους ήχους των νερών που πηγάζουν από τα απίθανα σιντριβάνια της, μοιάζει να αντηχούν ακόμα επικλήσεις του Αλλάχ και στίχοι του αιώνιου έρωτα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους του Generalife, όπου κυριαρχεί η μυρωδιά του γιασεμιού και της αναρριχώμενης τριανταφυλλιάς και μας παρασύρει σε ένα παιχνίδι στοχασμού και φαντασίας. Άφιξη στην Μαδρίτη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


 


6η μέρα Σάββατο 25/8/07 ΜΑΔΡΙΤH


Πρωινή ξενάγηση που θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων, και θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Ένα κολοσσιαίο κτίριο ιταλικού μπαρόκ ρυθμού με 2.800 δωμάτια όπου θα θαυμάσουμε μερικά από αυτά. Απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε την Πλάζα Μαγιόρ, την μεγαλοπρεπέστερη πλατεία της πόλης, δοκιμάστε τάπας και χαθείτε στα σαγηνευτικά σοκάκια της.


7η μέρα Κυριακή 26/8/07ΜΑΔΡΙΤΗ - ΤΟΛΕΔΟ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά. Θα περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, ένα τζαμί του 12ου αιώνα, όπου θα θαυμάσουμε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ.” Τελευταία μας στάση το σπίτι, στο οποίο έζησε και μεγαλούργησε ο μεγάλος ζωγράφος Ελ Γκρέκο, επιστροφή το μεσημέρι στην Μαδρίτη. Το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην πλατεία που φημίζεται για τα αγάλματα, τα σιντριβάνια και τους βοτανικούς λαβυρίνθους, την πλατεία Οριέντε όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας.


8η μέρα Δευτέρα 27/8/07 ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Πρωινό στο ξενοδοχείο και λίγος χρόνος ελεύθερος στη διάθεση σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Ηράκλειο μέσω Αθηνών.


 


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ - ΑΘΗΝΑ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ με ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ


Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4 αστέρων


Πρωινό μπουφέ καθημερινά


7 γεύματα στο σύνολο ( 2 στην Σεβίλλη & 1 στην Γρανάδα & 4 φαγητά στην Μαδρίτη)


Μεταφορές από / προς αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού


Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μετακινήσεις όπως αναφέρει το πρόγραμμα


Μεταφορά Ρέθυμνο – αεροδρόμιο – Ρέθυμνο


Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα


Τοπικός αρχηγός – ξεναγός


Συνοδός του γραφείου μας


Ενημερωτικά έντυπα / χάρτες


Φ.Π.Α. / Ταξιδιωτική τσάντα


Ασφάλεια ταξιδιού (αστικής ευθύνης)


Φόροι αεροδρομίων 125 €


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ


Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα


Είσοδοι στα μουσεία


 


 


 


ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ : 1050 € σε δίκλινο


220 € διαφορά μονόκλινου


ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΝΟΣ :


Με την εγγραφή προκαταβολή 250 €


16-7-2007 400 €


8-8-2007 400 €


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: ΜΕΧΡΙ 16-7-2007 στους


1 Αγγελάκη Γαριφαλιά τηλέφωνο 2831059553


2 Ανδρουλιδάκη Βάλια >> 2831059316


3 Κατικκακη Αντωνη >> 2831059500


4 Κουιδή Γιώργο >> 6974774522


5 Μαρκουλάκη Ελισσαίο >> 2831059300


6 Μαυράκη Μανούσο >> 6974905600


7 Μπαρμπούνη Μαρία >> 2831026986


 


ΠΡΟΣΟΧΗ : Μέχρι την 16-7-2007 θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τα μέλη του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Μετά την παραπάνω ημερομηνία θα γίνονται δεκτές συμμετοχές; φίλων μας


ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ


[flagallery gid=16 name=Gallery]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου