Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Εκδρομή στα νότια παράλια Πελοποννήσου

27/08/2013 - 01/09/2013  6 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ


ΓΥΘΕΙΟ-ΜΥΣΤΡΑΣ-ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΥΡΟΥ ΑΕΡΟΠΟΛΗ-ΜΑΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΟΡΩΝΗ-ΜΕΘΩΝΗ-ΠΥΛΟΣ.


1η μέρα : ΡΕΘΥΜΝΟ –ΚΙΣΣΑΜΟΣ- ΓΥΘΕΙΟ


Συγκέντρωση επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το λιμάνι του Κισσάμου Χανίων .  Επιβίβαση στο καράβι και αναχώρηση για το Γύθειο. Τo Γύθειο είναι μια πανέμορφη πόλη στη Λακωνία με ένα γραφικότατο λιμάνι. Νεοκλασσικά σπίτια που σκαρφαλώνουν αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού "Ακούμαρο", στενά ανηφορικά σοκάκια με σκάλες, το νησάκι Κρανάη με τον επιβλητικό του φάρο, μ΄ένα μικρό πευκοδάσος και τον πύργο Τζαννετάκη - όλ΄αυτά και άλλα συνθέτουν την ομορφιά και τη γοητεία της σημερινής πόλης. Περιήγηση πόλης χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση.


Δείπνο διανυκτέρευση.


2η μέρα :  ΜΥΣΤΡΑΣ-ΣΠΑΡΤΗ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ


Πρόγευμα και αναχώρηση  για Μυστρά η ίδρυσή του οποίου συνδέεται με την πρώτη άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1204.  Ο Μυστράς με το μεσαιωνικό κάστρο, τη φράγκικη ακρόπολη και τους τέσσερις οχυρωμένους οικισμούς του κλείνει μέσα από τα τείχη του οικίες και παλάτια ενώ φημίζεται για τα υστεροβυζαντινά μνημεία του, μοναστήρια και εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες, που βρίσκονται διάσπαρτα στον αρχαιολογικό χώρο.  Μετά θα φτάσουμε στην Σπάρτη Μια πόλη γεμάτη με δεντρόφυτες λεωφόρους ,πάρκα και καλοδιατηρημένα δημόσια κτήρια. Μια πόλη-θρύλος, ο δεύτερος μεγάλος πόλος της αρχαίας Ελλάδας, που, σε συνεχή αντιπαλότητα με την Αθήνα, διαμόρφωσε την ιστορία, όχι μόνο του τόπου μας, αλλά και ολόκληρου του δυτικού κόσμου. Στη σύγχρονη πόλη, εκπληκτικής ρυμοτομίας, κάτω από τη σκιά του Μυστρά. Εν συνεχεία θα επισκεφτούμε το Μουσείο Ελιάς όπου ως κύριο σκοπό έχει να αναδείξει τον πολιτισμό και και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στην Ελλάδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Ελεύθερος χρόνος,  Δείπνο, διανυκτέρευση.


 3η μέρα : ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ                                                                                                                                                          .    


Μετά το  πρωινό θα αναχωρήσουμε για την μαγευτική Μονεμβασία μια πανέμορφη και γραφική καστροπολιτεία της Πελοπονήσσου. κτισμένη στο πλάτωμα της κορυφής του βράχου που ορθώνεται μέσα στη θάλασσα και όπως θα διαπιστώσετε διατηρεί ανέπαφο το Μεσαιωνικό του χαρακτήρα, μια λιθόστρωτη πολιτεία με αναγενησιακά σπίτια, πανέμορφες Βυζαντινές εκκλησίες, κάστρα και προμαχώνες. Θα έχουμε τον χρόνο να περιηγηθούμε στην μεσαιωνική πόλη ελεύθερος χρόνος για φαγητό ή καφέ. Καθώς περπατάτε στα στενά καλντερίμια της κάτω πόλης μπορείτε να συναντήσετε πολλές από τις 40 παλαιές εκκλησίες που έχουν καταμετρηθεί εντός των τειχών. Οι πιο σημαντικές και καλύτερα διατηρημένες από αυτές είναι ο Χριστός Ελκόμενος, η Παναγία η Χρυσαφίτισσα και η Αγ. Σοφία. Επιπλέον, μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο της Μονεμβασίας (πρώην μουσουλμανικό τζαμί), για να θαυμάσετε τα αρχαιολογικά εκθέματα ή να κολυμπήσετε στο "Πορτ Έλο", το μικρό λιμάνι του κάστρου στο πίσω μέρος του βράχου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  ελεύθερος χρόνος, Δείπνο διανυκτέρευση.


4η μέρα : -ΣΠΗΛΑΙΑ ΔΥΡΟΥ-ΑΕΡΟΠΟΛΗ-ΜΑΝΗ-ΚΑΛΑΜΑΤΑ 


Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για την Αερόπολη και το Σπήλαιο του Δυρού, το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο του κόσμου. Xωρίζεται σε τρία διαφορετικά σπήλαια: στο σπήλαιο Bλυχάδα που είναι επισκέψιμο, και στα σπήλαια Aλεπότρυπα και Kαταφύγι, τα οποία δε θα μπορέσετε να τα επισκεφτείτε, καθώς οι έρευνες μέσα σε αυτά δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη. Θα θαυμάσουμε τους μεγάλους πολύχρωμους σταλακτίτες και τους σταλακτίτες (η περιήγηση γίνεται με βάρκες ). Σειρά έχουν τα παραδοσιακά χωριά της Μάνης. Η Μάνη είναι από τις πλέον παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδος. την ξερή γή με τους παραδοσιακούς πέτρινους πύργους, η οποία απλώνεται από το Ακρωτήριο Ταίναρο και επάνω, Συνεχίζουμε για την Καλαμάτα Η χιλιοτραγουδισμένη Καλαμάτα έχει πάρει το όνομά της από μία εικόνα της «Παναγίας της Καλαμάτας». Υπάρχει από τα βυζαντινά χρόνια χτισμένη κοντά στην αρχαία πόλη Φαραί, την οποία αναφέρει πρώτος ο Όμηρος. Άφιξη στο ξενοδοχείο στην Καλαμάτα τακτοποίηση στα δωμάτια ξεκούραση, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη,  διανυκτέρευση.


5η μέρα: ΚΩΡΩΝΗ -  ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑ – ΜΕΘΩΝΗ – ΠΥΛΟΣ 


Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια υπέροχη διαδρομή  σε μοναδικά τοπία. Θα δούμε την καστρόπολη την Κορώνης χτισμένη στη ρίζα του βράχου, σχεδόν απροσπέλαστη.. Συνεχίζουμε για Φοινικούντα και Μεθώνη τη νοτιοδυτικότερη άκρη της Πελοποννήσου όπου βρίσκεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ελλάδας και μια όμορφη κωμόπολη. Στη γειτονιά τους απλώνονται χρυσαφένιες αμμουδιές και ελαιώνες με παλιά ήσυχα χωριά διάσπαρτα ανάμεσά τους. Επόμενη στάση στην ιστορική Πύλο. Η Πύλος αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής. Εκεί έγινε και η ιστορική μάχη του Ναβαρίνου. Αναχώρηση για το λιμάνι .Διανυκτέρευση εν πλω .                                               


 


6 μέρα : ΓΥΘΕΙΟ-ΚΙΣΣΑΜΟΣ-ΡΕΘΥΜΝΟ


Άφιξη στον Κίσσαμο Χανίων και αναχώρηση για Ρέθυμνο γεμάτοι με όμορφες αναμνήσεις. 


































Κόστος κατ’ άτομο

BELLEHELENE BEACH HOTEL 4*  / ELITE HOTEL 4*sup
ή παρόμοια
Με ημιδιατροφή ( 3 δείπνα )

2/κλιν

358€

3/κλιν

340€

1/κλιν

430€

Παιδί 2-4χρ

170€

1ο Παιδί 5-12χρ

215€

2ο Παιδί 5-12χρ

298€

 



ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ





  • Μεταφορά με πούλμαν από το Ρέθυμνο για λιμάνι Κισσάμου και επιστροφή.

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια  σε οικονομικές θέσεις Κίσσαμος-Γύιθειο 07:30-14.35  και  4κλινες εσωτερικές καμπίνες Καλαμάτα – Κίσσαμος 00.30-09.50

  • Μεταφορές, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή στην περιοχή Γύθειο/Βαθύι/Οιτύλο (Βellehelene hotel 4* Thirides Beach hotel 4* ή  παρόμοιο

  • 1 διανυκτέρευση σε  ξενοδοχείο 4* sup με πρωινό  στη Καλαμάτα  (Elite hotel 4* sup ή παρόμοιο )

  • Συνοδός – Ξεναγός του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης  

  • Ημιδιατροφή περιλαμβάνει 3 δείπνα     



ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 





  • Ότι δεν αναφέρεται, εισόδοι σε μουσεία αρχιαολογικούς χώρους…

  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα παραπάνω



 

Δηλώσεις συμμετοχής  μέχρι  12/8/2013


Προκαταβολή  100 ευρώ και το υπόλοιπο μέχρι την ημέρα αναχώρησης.


 


Δηλώσεις συμμετοχής στους:


 Μπιτσάκος Εμμανουήλ      Τηλ :     6986489298


Παρασύρης Δημήτρης        Τηλ :     6981589991


 Τσιμπισκάκης Ματθαίος    Τηλ :     6972492429


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου