Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μαθήματα ζωγραφικής

 


Μαθήματα παιδικής ζωγραφικής


Η ζωγραφική για τα παιδιά, εκτός από ευχαρίστηση, είναι και μια ανάγκη να εκφράσουν με εικόνες ότι δεν μπορούν με το λόγο.  Δεν πρέπει να κρίνουμε τις παιδικές ζωγραφιές σαν έργα τέχνης, αλλά σαν μια μορφή έκφρασης που κάτι θέλει να μας πει.


 Μέχρι 10-11 χρονών τα παιδιά δεν μπορούν και δεν πρέπει να μπουν σε μια συστηματική διδασκαλία.  Στα μαθήματα ζωγραφικής προσπαθώ να μάθω τα παιδιά το χρώμα. Να γνωριστούν με τα χρώματα και να εξοικειωθούν μαζί τους. Να καλλιεργήσω επίσης τη φαντασία τους και να αποκτήσουν μια ευχέρεια στη χρήση των πινέλων και της ζωγραφικής επιφάνειας (καμβάς, ξύλο, ή άλλο υλικό)


 Επίσης έχω διαπιστώσει πως τα μαθήματα ζωγραφικής είναι μια πολύ καλή εκτόνωση για τα παιδιά (κάθε ηλικίας)


 Αυτά ήταν τα λόγια του δάσκαλου Αλέξανδρου Ανδρουλάκη,  και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ Ν. Ρεθύμνου θα προσπαθήσουμε να φέρουμε πιο κοντά τα παιδιά με την ζωγραφική. Τα μαθήματα θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα για μιάμιση ώρα περίπου.


 Στην παρακάτω ψηφοφορία με τις προτεινόμενες μέρες και ώρες μαθημάτων ζωγραφικής, σας ζητάμε να μας υποδείξετε ποια θα σας βόλευε, μπορείτε να επιλέξετε παραπάνω από μία. Η ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 10 Ιανουαρίου.


[poll id="5"]


Τα μαθήματα θα διεξάγονται στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου,  τα καβαλέτα και οι μπογιές είναι ευγενική χορηγία του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Το κόστος συμμετοχής είναι 20 Ευρώ ανά άτομο το μήνα.


 Ελπίζουμε να συμμετέχετε σε αυτή η κίνηση και μαζί με τα παιδιά να φτιάξουμε όμορφες στιγμές. Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά με τον Δημήμρη Παρασύρη 6981589991.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου