Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΠΡΑΚΤΙΚΟ – ΨΗΦΙΣΜΑ 37ου ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΚ ΟΤΕ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ – ΨΗΦΙΣΜΑ 37ου ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΚ ΟΤΕ  ΚΡΗΤΗΣ


 


Σήμερα 17/03/2012 πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 37ου Προσυνεδρίου Π.Κ. ΟΤΕ ΚΡΗΤΗΣ στην πόλη του Ρεθύμνου με την συμμετοχή των πέντε Π.Κ.Ε. ΟΤΕ ΚΡΗΤΗΣ δηλαδή Π.Κ. ΧΑΝΙΩΝ , ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΗΤΕΙΑΣ.



  • Έγινε αρχικά ενημέρωση από τον Γ. Γραμματέα της Π.Ε.Ε. ΟΤΕ κο Πάγκαλο Γιάννη σχετικά με την πορεία των Π.Κ. από το προηγούμενο Συνέδριο της Ζακύνθου έως σήμερα και επισημάνθηκε το πρόβλημα  παρακράτησης της εισφοράς των Συνταξιούχων, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα άλυτο.

  • Το κυρίως θέμα ανέπτυξαν ο εισηγητής κ. Τσιμπισκάκης Ματθαίος από το Π.Κ.Ε. ΟΤΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ και ακολουθησε παρέμβαση από τον συνάδερφο συνταξιούχο κ. Παυλιδάκη Γιάννη του Π.Κ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

  • Στη συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις υπολοίπων μελών από τα Δ.Σ.


Βασικό συμπέρασμα που προέκυψε από τα παραπάνω είναι:


α) Η επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης και συνέχισης του έργου που προωθούν τα Πολιτιστικά Κέντρα του ΟΤΕ διότι δυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των συναδέρφων και ευρύτερα της κοινωνίας.


β) Ενισχύουν τον εθελοντισμό, δημιουργούν ομάδες εργασίας για διατήρηση των αξιών και ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς.


γ) Συνεργάζονται με άλλους Πολιτιστικούς φορείς και προσφέρουν έργο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται στις δύσκολες ημέρες μας.


δ) Γενικότερα διασφαλίζουν και προωθούν το έργο του Πολιτισμού που στις σημερινές αντίξοες συνθήκες επιβάλλεται ως αντίδοτο στην κρίση.


 


 


Επίσης έγιναν οι παρακάτω προτάσεις :


1) Να γίνει διάθεση από τον ΟΠΑΚΕ των παραθεριστικών κέντρων Αιγίου και Τεμένης για την φιλοξενία αδύναμων κοινωνικά ομάδων κατά την χειμερινή περίοδο και να ενταχθεί στα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΤΕ , για χρηματοδότηση και περαιτέρω υποστήριξη.


2) Να ορισθεί ως ημερομηνία Κοινωνικής προσφοράς των Π.Κ.Ε. ΟΤΕ η Κυριακή των Βαΐων 8-4-2012  όπου κάθε Πολιτιστικό Κέντρο θα αναλαμβάνει την συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα τρόφιμα, ρουχισμό, κλινοσκεπάσματα κ.α. , για την χορήγηση τους σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, της Εκκλησίας, των Δήμων κ.α.


Τέλος  είμαστε κάθετα αντίθετοι με τις εφαρμοστέες πολιτικές που διαλύουν την Ελληνική κοινωνία και καταρρακώνουν την αξιοπρέπεια μας.


 


Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου